لواشک انار جزو پرطرفدارترین طعم های لواشک است که هم کودکان و هم بزرگسالان را مجذوب خود کرده است.
آموزش لواشک انار خانگی
با توجه به اناری که استفاده می کنید، هم می توانید لواشک انار ترش داشته باشید و یا اینکه از طعم انار ملس استفاده کنید. این روزها لواشک به عنوان یکی از تنقلات خوشمزه در اکثر میهمانی ها وجود دارد و البته در مراسم های خص همچون دورهمی ها و شب یلدا نیز از لواشک انار و کیک لواشک زیاد استفاده می شود. در مقالات گذشته آویشه، روش تهیه کیک لواشک را آموزش داده ایم و اکنون قصد داریم مراحل تهیه لواشک انار خانگی را بگوییم. پس تا انتهای این مقاله همراه آویشه باشید.
محصولات ارگانیک خانگی
همانطور که همه می دانیم، برخی از تولید کنندگان و کارخانه های لواشک، نکات بهداشتی را رعایت نمی کنند و گاها از میوه های نامرغوب و خراب در تولیدات خود استفاده می کنند. به همین دلیل اکثر خانواده ها از لواشک های خانگی و محصولات طبیعی و ارگانیک برای فرزندشان تهیه می کنند. آویشه با سابقه چندین ساله در زمینه تولید لواشک خانگی، مشتریان زیادی از سراسر کشور دارد که توانسته است با حفظ کیفیت بالای محصولات خود، مشتریان وفاداری داشته باشد. اگر شما هم زمان کافی برای تهیه لواشک در منزل را ندارید، می توانید به راحتی از سایت و یا پیج اینستاگرام آویشه، انواع طعم های مختلف لواشک، همچون لواشک آلو، لواشک آلوچه، لواشک سیب، لواشک انار و حتیفروش آلوبخارا و آلونمکی را سفارش دهید و در محل دریافت کنید. اگر قصد دارید لواشک انار را خودتان در منزل تهیه کنید، به روش زیر عمل کنید.
مواد لازم برای تهیه لواشک انار خانگی
انار | ۱ کیلو گرم |
نمک | ۱ قاشق غذا خوری |
شکر | ۱ قاشق غذا خوری |
مرحله اول: دانه کردن انار
اولین مرحله برای تولید لواشک، تهیه میوه است. چون پایه اصلی لواشک را میوه تشکیل می دهد، پس هر چه کیفیت میوه استفاده شده بالاتر باشد، لواشک مرغوب تری خواهید داشت. پس بعد از تهیه انارها، را بشویید و با چاقو نصف کنید و شروع به دانه کردن انارها کنید. بعد از اینکه انارها دانه شد، چک کنید که پوست سفید انار و یا دانه خراب، درون آن نباشد. چون روی طعم نهایی لواشک تاثیر می گذارد که خوشایند نخواهد بود.
مرحله دوم از تهیه لواشک انار
پس از اینکه کار دانه کردن انارها تمام شد و مطمئن شدید پوست های سفید انار، داخل دانه ها نیست، لازم است کمی نمک به آن اضافه کنید و ظرف انار به مدت ۴ الی ۵ ساعت کنار بگذارید تا آب انار خارج شود و به اصطلاح انارها آب بیندازند.
مرحله سوم: پخت دانه های انار
بعد از گذشت حدود ۵ ساعت، بخشی از آب دانه های انار خارج می شود. اکنون قابلمه حاوی انار را روی شعله گاز قرار دهید و شعله را زیاد کنید تا به نقطه جوش برسد. آنگاه شعله را کم کنید و اجازه دهید تا دانه های انار کاملا پخته شوند. طوری که هسته های انار، از قسمت گوشته آن جدا شود. در این مدت، مرتب مواد درون قابلمه را هم بزنید.
در نظر داشته باشید که مواد به دست آمده در این مرحله باید کمی غلیظ باشد و حالت سُس داشته باشد. وقتی مواد به این غلظت رسید، شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید حدود دو ساعت در هوای محیط باشد تا کم کم خنک شود.
مرحله چهارم: صاف کردن مواد لواشک
وقتی انارهای پخته شده خنک شد، لازم است آن ها را صاف کنید تا نرم و یکدست شود. بنابراین ظرف بزرگی را قرار دهید و روی آن سبدی بگذارید. اکنون مواد خنک شده را کم کم داخل سبد بریزید. با دست کم کم روی دانه های انار فشار آورید تا آب و گوشت انار از هسته جدا شود و از سبد رد شود و درون سبد فقط هسته های انار باقی بماند.
روش دوم این است که می توانید پس از اتمام مراحل پخت و پس از سرد شدن، مواد را با گوشت کوب برقی میکس کنید تا کاملا ترکیب شود و مایعی یکدست داشته باشید و در صورت لزوم مجددا مواد را از سبد رد کنید تا دانه ها جدا شوند.
در صورتیکه بعد از انجام این مراحل، مایع به دست آمده غلظت کافی را نداشته باشد، می توانید مجددا آن را روی شعله گاز قرار دهید تا آب اضافی تبخیر شود و سُس غلیظ تری داشته باشید.
مرحله پایانی لواشک
اکنون که مایع لواشک آماده شده است، باید شرایط خشک کردن را فراهم کنیم. درون یک سینی، پلاستیکی پهن کنید و مواد لواشک را روی پلاستیک بریزید و با قاشق صاف کنید تا مرتب شود و ضخامت همه قسمت ها یکسان باشد. البته این نکته را هم مد نظر داشته باشید که نباید ضخامت لواشک بیش از اندازه باشد، چون حین خشک شدن ممکن است خراب شود. بعد از این که مواد لواشک را روی پلاستیک ریختید و صاف کردید، سینی را حدود سه الی چهار روز در فضای اتاق و جلوی نور خورشید قرار دهید تا کم کم خشک شود.
اگر هوا سرد بود و یا نور کافی نداشتید، می توانید سینی را روی بخاری با شعله کم قرار دهی تا کم کم خشک شود.
پس از این که لواشک خشک شد، روی آن را هم با نیلون دیگری بپوشانید. بدین ترتیب لواشک انار خانگی آماده شد. می توانید در میهمانی و دورهمی ها و یا در شب یلدا، از این لواشک خوشمزه از میهمانان خود پذیرایی کنید.
برای نگهداری لواشک می توانید آن را درون ظرف درب دار و یا درون نایلون، درون یخچال تا مدت ها، به صورت تازه نگهداری کنید.
نکات مهم در تهیه لواشک انار:
– انارهای نوبر طعم ترش تری دارند. اگر تمایل دارید لواشک ترشی داشته باشید، می توانید این نوع انار را استفاده کنید.
– در صورت تمایل و با توجه به ذائقه خود می توانید کمی شکر حین پخت به انارها اضافه کنید.
- برای داشتن لواشک با طعم ملس تر می توانید کمی از میوه های دیگر همچون سیب یا آلو به انارهای در حال پخت اضافه کنید.
– حتما در حین دانه کردن انار مراقب باشید که دانه های خراب را جدا کنید، در غیر اینصورت طعم لواشک مطلوب نخواهد بود.
– برای داشتن لواشکی با عطر و طعم بهتر می توانید، یک عدد میوه به را خرد کنید و به دانه های انار در حال پخت اضافه کنید.
– برای استفاده از لواشک و نگهداری کوتاه مدت می توانید آن را درون کابینت سرد و تاریک نگهداری کنید. اما اگر قصد دارید برای مدت طولانی تر لواشک را نگهداری کنید، آن را درون ظرف درب دار قرار داده و سپس درون یخچال قرار دهید.
روش دوم آموزش لواشک انار در منزل
این روش کمی متفاوت تر با روش است و مواد اولیه نیز کمی متفاوت است. برای یادگیری این روش نیز همراه آویشه باشید.
مواد اولیه مورد نیاز:
آب انار یا دانه انار | دو لیوان |
آبلیمو | سه قاشق غذاخوری |
به بزرگ | یک عدد |
نمک | یک قاشق مرباخوری |
در این روش هم نیاز به دانه های انار داریم. پس انارها را بشویید و دانه کنید و دانه های خراب و پوست های سفید را از آن جدا کنید.
اکنون نمک را روی دانه های انار بریزید و و حدود ۳ الی ۴ ساعت صبر کنید تا دانه ها شروع به آب انداختن کند.
پس از گذشت چند ساعت، دانه های انار را داخل میکسر بریزید و خوب مخلط کنید تا عصاره آن خارج شود.
عصاره بدست آمده را درون قابلمه بریزید و روی شعله گاز قرار دهید و اجازه دهید جوش آید. اکنون میوه به را شسته و به قطعات کوچک خرد کنید و به قابلمه روی گاز اضافه کنید. آبلیمو را هم به آن اضافه کنید. مواد را هم بزنید و اجازه دهید تمام مواد روی شعله کم به آرامی پخته شوند.
وقتی میوه ها کاملا پخته و نرم شدند و مواد به دست آمده شبیه سُس غلیظ شد، شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید مایع لواشک مقداری خنک شود.
سپس سینی آماده کنید و پلاستیک را کف سینی قرار دهید و مایع لواشک را روی آن بریزید و در هوای آزاد قرار دهید تا کم کم خشک شود.
خواص لواشک انار
لواشک انار سرشار از فیبر و املاح و ویتامین ها و رنگدانه های آنتی اکسیدانی است. کلسیم، پتاسیم، فسفر و فیبر از جمله مواد مفید در لواشک انار هستند که برای سلامت بدن مفید می باشند. لواشک انار برای دفع سموم بدن و تعدیل مایعات بدن بسشیار مفید است. همچنین مصرف لواشک انار برای کنترل اوره و کلسترول بسیار توصیه می شود.
جالب است بدانید که لواشک انار خاصیت ضد سرطانی دارد و مصرف آن برای عملکرد بهتر حافظه و مغز مفید است. بهبود عملکرد سیستم گوارش نیز یکی دیگر از فواید استفاده از لواشک انار می باشد. به عقیده بسیاری از کارشناسان تغذیه، انار میتواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد و خطر ابتلا به برخی بیماریها را کاهش دهد.
انار یکی از مفیدترین میوهها و شامل مواد مغذی و طبیعی مورد نیاز بدن انسان است. انار خواص بسیار گستردهای دارد و میتواند خطر ابتلا به بیماریهای جدی شامل بیماری قلبی، سرطان، آرتروز و التهاب مفصل و مشکلات گوارشی را کاهش دهد. گذشته از این انار برای مراقبت از پوست و مو ترکیبات مفید و اثربخشی دارد. اما انار تاثیرات خارقالعاده دیگری مانند بهبود حافظه و افزایش تاثیر ورزش بر بدن را هم دارد. مجموعه این موارد باعث می شود که از انار به عنوان یک میوه کامل میشود و از طرفی چون لواشک، عصاره میوه است تمامی این خواص در لواشک انار نیز نهفته است.