تابستان با همه میوه های خوشمزه اش از راه رسیده. بسیاری از ما منتظر میوه های ناب این فصل بودیم. زردآلو، هلو، آلو و گیلاس و… و البته خیلی هایمان هوس لواشک آلو و لواشک زردآلود داشتیم. شما هم مثله ایام کودکی، هنوز هم وقتی اسم لواشک به گوشتان میرسد، دلتان ضعف میرود و طعمش را زیر دندان حس میکنید:)
آموزش مرحله به مرحله تهیه لواشک خانگی
اگر شما هم جزو طرفدارن لواشک هستید، امروز با آویشه همراه شوید تا طرز تهیه لواشک آلو خانگی را با هم دنبال کنیم.
آویشه به عنوان یکی از تولیدکنندگان لواشک خانگی، سالهاست که محصولات مرغوب را در اختیاران مصرف کنندگان عزیز در سراسر ایران قرار می دهد. شعار آویشه استفاده از محصولات اولیه باکیفیت در تهیه لواشک خانگی است. به همین دلیل برای تولیدات خود از آلو و میوه های مرغوب و تازه استفاده می کند. باتوجه به تجربه چندین ساله آویشه در تولید لواشک خانگی و همچنین با توجه به رضایتی که مصرف کنندگان داشتند، تصمیم گرفتیم در این مقاله، شما را با روش تهیه لواشک خانگی آشنا کنیم. پس تا انتهای این مقاله با آویشه همراه باشید.
همانطور که می دانیم آلو انواع مختلفی دارد. آلو در طعم های ترش، شیرین و ملس و همچنین در رنگ های زرد، قرمز و بنفش در بازار موجود است. البته آلو را می توان در دو نوع آلوی آبدار و آلوی گوشتی نیز دسته بندی کرد. بهتر است بدانیم برای تهیه لواشک خانگی بهتر است از آلوی آبدار استفاده کنید.
مواد مورد نیاز برای تهیه لواشک آلو خانگی
آلو: یک کیلوگرم
نمک: یک قاشق مرباخوری
آب: دو لیوان
مراحل تهیه لواشک خانگی:
آلوهایی که از قبل آماده کرده اید را درون سبد ریخته و کاملا بشویید. بهتر است از آلوهای رسیده و آبدار برای تهیه لواشک استفاده کنید. بعد از شستشو، آلوها را درون قابلمه ای بریزید، دو لیوان آب به آن اضافه نید. روی شعله گاز قرار دهید. شعله را زیاد کنید تا به جوش آید.
پس از اینکه به نقطه جوش رسید، شعله گاز را کم کنید. نیاز به قرار دادن درب قابلمه نیست. چون احتمال سر رفتن مواد روی گاز وجود دارد.
در این مرحله نمک را هم به آلوهای در حال جوش اضافه کنید.
ین نکته را در نظر داشته باشید که دو لیوان آب برای تهیه یک کیلو آلو کافی خواهد بود. آب بیش از اندازه باعث از بین رفتن غلظت لواشک می شود. پس حتما زیر شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید آلوها با حرارت کم و به مدت طولانی، آرام آرام پخته و نرم شوند.
نیاز است که هر از گاهی به قابلمه سر بزنید و آلو را هم بزنید و زیر و رو کنید. رمز داشتن یک لواشک خوشمزه در میزان زمانیست که برای پخت آلوها صرف میکنید. هر چه زمان پخت طولانی تر باشد، لواشک خانگی مرغوب تری خواهید داشت.
این زمان پخت بستگی به نوع آلویی دارد که در تهیه لواشک استفاده میکنید. هر چقدر آلو نرم تر و رسیده تر باشد، مدت پخت نیز کمتر می شود.
پس از گذشت یک یا دو ساعت، آلو ظاهر اصلی خودش را از دست می دهد و هسته ها از آلو جدا می شوند و درون قابلمه معلق می مانند. این همان زمانیست که باید شعله گاز را خاموش کنید.
نکته مهم اینکه اگر آلویی که برای تهیه لواشک استفاده کردید زرد است و تمایل دارید رنگ لواشک خانگی تان قرمز شود، کافیست در همان ابتدای کار، چندتا آلوی قرمز را به قابلمه اضافه می کردید تا در حین پخت، باعث تغییر رنگ لواشک شود. اگر آلوی قرمز در دسترس نداشتید، میتوانید از گیلاس استفاده کنید.
نکته: مزه اصلی لواشک که از ترکیب آلو و نمک به دست می آید، بسیار خوشمزه است و نیازی به اضافه کردن هیچ ماده اضافی همچون آبلیمو به قابلمه نیست.
مرحله صاف کردن لواشک
پس از اینکه آلو به صورت کامل پخت، زمان صاف کردن لواشک فرا می رسد. پس زیر شعله را خاموش کرده و اجازه دهید مواد کمی خنک شود. اکنون به یک سبد و یک ظرف بزرگ که زیر سبد قرار بگیرد نیاز دارید. سبد را درون ظرف یا تشت بزرگی قرار دهید و آلوهای پخته شده را درون سبد بریزید. لازم است با دست آنقدر مواد را هم بزنید تا کم کم مواد لواشک از سبد رد شود و به تشت زیری وارد شود. اگر به مواد ترش و اسیدی حساسیت دارید حتما حتما در این مرحله از دستکش استفاده کنید. آنقدر مواد را با انگشتانتان هم بزنید که تمام آلو از سبد رد شود و به جز هسته ها چیزی در سبد باقی نماند. به این ترتیب توانستید مایع لواشک را آماده کنید.
مرحله خشک کردن لواشک
یکی از مهمترین بخش های تهیه لواشک، مرحله خشک کردن آن است که اگر به خوبی انجام نشود تمام زحماتی که در مراحل قبلی کشیدید، از بین خواهد رفت. یکی از دلایلی که ممکن است بعدا باعث خُرد شدن لواشک شود، عدم رعایت نکات کلیدی است که هنگام خشک کردن لواشک باید در نظر گرفت.
شما به یک سینی بزرگ، پلاستیک و سفره بزرگ نیاز دارید.
پلاستیک را بزرگ تر از سایز سینی بُرش بزنید و داخل سینی قرار دهید.
پلاستیک را کف سینی قرار دهید. اکنون مواد لواشک را روی پلاستیک چرب بریزید. و صاف کنید تا تمام قسمت ها با ضخامت یکسان از آلوی صاف شده، پر شود. در نظر داشته باشید که ضخامت مواد ریخته شده بیش از حد نباشد. سینی را روبروی نور خورشید قرار دهید تا کم کم بعد از گذشت چند روز خشک شود.
بستگی به میزان شدت آفتاب، احتملا بعد از گذشت دو روز لواشک ها خشک می شود. اگر تمایل داشته باشید می توانید لواشک ها را از پلاستیک جدا کرده و به صورت برعکس روبروی نور خورشید قرار دهید تا مجددا از طرف دیگر هم نور ببیند و خشک شود.
در غیر این صورت بعد از جدا کردن لواشک از پلاستیک، با قیچی آشپزخانه بُرش بزنید. و همگی را درون پلاستیکی قرار داده و درون ظرف درب داری نگهداری نمایید.
نکات تکمیلی در تهیه لواشک خانگی
- درصورتیکه طعم آلو بیش از اندازه ترش است، می توانید با توجه به ذائقه خود، هنگام پخت آلو کمی شکر به آن اضافه کنید.
- برای نگهداری لواشک های آماده شده خانگی، بهتر است آن را درون پلاستیک و درون ظرف درب دار، درون کابینت نگهداری کنید.
- برای حفظ تازگی لواشک، می توانید لواشک ها را درون ظرف درب دار درون یخچال نیز نگهداری نمایید.
- برای تهیه لواشک خانگی با چند میوه، با توجه به توضیحات گفته شده در بالا، میوه ها را بپزید و همگی را از صافی رد کنید و درون سینی بریزید. به این ترتیب یک لواشک با طعم جدید خواهید داشت.
- اگر قصد تهیه لواشک کیوی دارید، بهتر است بدانید با توجه به بالا بودن خاصیت اسیدی کیوی، منسجم شدن آن پس از پخت کمتر است به همین دلیل بهتر است کیوی را با آلو یا سیب ترکیب نمایید.
شما عزیزان می توانید برای تهیه و خرید لواشک کیلویی ارزان و لواشک خانگی باکیفیت، از طریق سایت آویشه به آدرس avisheh-shop.ir مراجعه کرده و به صورت آنلاین، خرید خود را ثبت نمایید و سفارش خود را در محل دریافت نمایید.
همچنین پیج اینستاگرام آویشه نیز دیگر راه ارتباطی ما و شما عزیزان برای دریافت سفارشات شما عزیزان می باشد.