تفاوت آلو بخارا و آلو خورشتی چیست؟
هر یک از آلوها دارای خواص متفاوتی هستند و هریک ویتامین های زیادی دارند به همین دلیل است که به مصرف آن ها زیاد توصیه شده است. همانطور که میدانید آلو خواص آنتی اکسیدانی قوی زیادی دارد و برای جلوگیری از اکسیده شدن کلسترول خون بسیار مفید هستند. به همین دلیل است که به افرادی که دچار بیماری ها و ناراحتی های قلبی هستند و همچنین افراد سیگاری، خوردن آلو سفارش می شود. آلو در رنگ های قرمز، زرد، سبز، بنفش مشکی در بازار موجود هست که البته هر کدام خواص بینظیری دارند. آلو را می توان به عنوان یک میان وعده مقوی و خوش طعم در سبد غذایی خانواده جای داد. آلو در کشورهای ایران، چین، صربستان، ایالات متحده و رومانی کشت می شود و البته در سبد غذایی تمامی بخش های اروپای شرقی تا آسیا استفاده می شود.یکی از تفاوت های آلو بخارا و آلو خورشتی در طعم آنها است. آلو بخارا طعم ملس و دلچسبی دارد. اما طعم آلو خورشتی در ابتدا شبیه طعم لیمو است و وقتی میوه کاملاً میرسد طعمش از ترش به شیرین تغییر میکند. با توجه به خواصی که این میوه خوشمزه دارد امروز تصمیم گرفتیم بیشتر درباره آلو و خاصیت هایش با شما صحبت کنیم تا بیشتر به ارزش غذایی این خوشمزه ی دوستداشتنی پی ببریم. پس تا انتهای مقاله همراه آویشه باشید.
ویژگی ها و خواص آلو خورشتی
اغلب از آلو زرد برای آلوی خورشتی استفاده می شود. البته چون پوست آلو زرد به راحتی قابل جدا شدن از آن نیست، همانطور با پوست مصرف می شود. آلو زرد دارای ویتامینهای A ، B، C، B6 و B2 است و عناصر مفیدی همچون فسفر، کلسیم، گوگرد و آهن نیز در این میوه وجود دارد. به همین دلیل است که آلو جزو یکی از پرطرفدارترین میوه هاست و اغلب در میهمانی ها نیز برای پذیرایی وجود دارد.
ویژگی ها و خواص آلو بخارا
آلو بخارا نوعی آلویی طلایی رنگ و خوشمزه است که به آن آلو قطره طلا نیز گفته می شود. آلو بخارا در مناطق شمال شرقی و شمال غربی کشور و همچنین نواحی کوهستانی برخی از استان های مرکزی کشت می شود. آلو بخارا از خشک کردن آلو به دست میآید و به همین دلیل در دسته خشکبار قرار میگیرد. بر خلاف آلو خورشتی، لازم است برای تهیه آلو بخارا، پوست آلو قطره را از آن جدا کرده و سپس در معرض نور آفتاب قرار داده تا خشک شود. آلوبخارا را می توان هم به عنوان میان وعده میل کرد و هم می توان در غذا به عنوان چاشنی به آن اضافه کرد.
استفاده از آلو بخارا برای درمان یبوست و روان شدن شکم بسیار موثر است. همچنین به دلیل وجود مقادیر فراوان پتاسیم در آلو بخارا، به افرادی که دچار فشار خون هستند، مصرف این خشکبار بسیار سفارش شده است.
طبع آلو سرد است به همین دلیل افرادی که طبعشان گرم است می توانند مقداری آلو بخارا را در دو لیتر آب بجوشانند تا کمی نرم شود. سپس این نوشیدنی را به صورت سرد و یا گرم میل کنند. افرادی هم که سرفه می کنند و اغلب این مشکل را دارند می توانند با مصرف آلوبخارا سرفه را برطرف و سینه و گلو را نرم کنند.
ویژگی های ظاهری آلو بخارا با کیفیت:
- رنگ آلو بایستی زرد و خوشرنگ باشد. به هیچ وجه رنگ آن نباید تیره، کدر و یا سیاه باشد.
- طعم آلو باید ملس و خوش عطر باشد. به هیچ عنوان حالت ترشیدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد.
- آلو باید کاملا گرد و سالم و بدون آفت زدگی باشد.
چگونگی خشک کردن آلوبخارا:
جالب است بدانید که می توان آلو را به دو روش متفاوت خشک کرد. روش آفتابی و روش دودی، دو راهکار برای خشک کردن و نگهداری از آلو بخارا است.
خشک کردن آلو به روش دودی:
در این روش ابتدا آلوها را شسته و پوست می گیریم. سپس زمانی که هنوز آلو کمی خیس است، آن را درون ظرف درب دار ریخته و با روشن کردن گوگرد در آن، آلو را دود می دهند. با این روش آلوها بسیار خوشرنگ و شفاف می شوند و هیچ گونه ضرری برای سلامتی ندارد. همچنین با این روش خشک کردن، آلوبخارا از حمله حشرات و کرمها در امان نگه داشته می شود. البته در نظر داشته باشید آلوهایی که به روش دودی خشک می شوند، لازم است قبل از مصرف حتما شسته شوند تا گوگرد اضافی آن جدا شود و سپس میل شود. به دلیل کیفیت بالای آلوهای خشک شده به روش دودی، و به دلیل خوشرنگ بودن آن، بیشتر آلوبخارای بدست آمده از این روش برای صادرات به سایر کشورها، ارسال می شود.
خشک کردن آلو به روش آفتابی:
این روش، آلوها را شسته و پوست میگیریم، سپس در صورت تمایل و بسته به ذائقه کمی نمک به آن می زنیم. آلوها را مقابل نور خورشید قرار داده تا کم کم خشک شود. در نظر داشته باشید آلوبخارا که به روش آفتابی خشک می شود، نسبت به روش دودی، زودتر در معرض حمله حشرات و کرمها قرار میگیرد. زیرا در روش آفتابی از هیچ گونه ماده شیمیایی اضافی برای خشک کردن و یا رنگ کردن آن استفاده نمی شود. آلوی به دست آمده از روش آفتابی رنگی تیره و کدرتر دارد و لازم است در جای خنک نگهداری شود تا مدت زمان ماندگاری آن افزایش یابد.
آشنایی با برخی از خواص آلو:
- مصرف آلو از ابتلا به سرطان جلوگیری می کند.
- افرادی که دچار کم خونی هستند، از مصرف آلو غافل نشوند.
- مصرف آلو برای پشگیری و درمان دیابت بسیار مفید است.
- ریزش مو با مصرف آلو تا حد زیادی درمان می شود.
- برای تقویت سیستم ایمنی بدن و دستگاه گوارش مصرف آلو توصیه می شود.
- آلو به داشتن پوستی شفاف کمک می کند و همچون یک ماسک از پوست در برابر اشعه آفتاب محافظت می کند.
- درمان یبوست و کمک به روان کردن شکم از فواید مصرف آلو است.
- برطرف شدن شوره سر به کمک آلو.
- درمان سرفه و سرماخوردگی به کمک آلو.
- مصرف آلو موجب تنظیم سطح کلسترول خون می شود.
- افرادی که دچار ضعف بینایی هستند، حتما آلو را در سبد غذایی خود قرار دهند.
- مصرف آلو برای لاغری نیز پیشنهاد می شود.
همانطور که در این مقاله توضیح دادیم، آلو خواص بیشمار و زیادی دارد و سرشار از ویتامین های مورد نیاز برای بدن است. به همین دلیل است که طرفداران زیادی دارد و هم به صورت میوه تازه مصرف می شود، و هم به صورت آلوبخارا و آلوخورشتی هم درون غذا و هم به عنوان میان وعده مصرف می شود. شما عزیزان می توانید آلوبخارا و آلونمکی باکیفیت را از سایت آویشه و یا پیج اینستاگرام سفارش دهید و در محل دریافت نمایید.
آویشه با سابقه چندین ساله در عرصه تولید لواشک خانگی و فروش آلو، توانسته است نیاز مشتریان را از سراسر کشور تامین کند و محصولات خانگی باکیفیت را به دست آن ها برساند.
جهت خرید کیلویی لواشک و یا خرید آلوبخارا کلیک کنید.