آویشه, سلامتی

خواص کشمش

کشمش از خشک کردن انگور به دست می‌آید. روند خشک شدن دانه‌های میوه انگور باعث تولید چشم گیر مواد مغذی و قندهای موجود در آن می‌شود و به این عنوان کشمش در رابطه با تولید مواد مغذی و کالری بسیار غنی‌تر از انگور است. کشمش یکی از خشکبار هایی است که از خاورمیانه آغاز شده و سپس به اروپا منتقل شده است. از نظر تاریخی کشمش به عنوان ارز رایج و پاداش در رویدادهای ورزشی و برای درمان بیماری‌هایی مانند مسمومیت غذایی مورد استفاده قرار می‌گرفته است. امروزه کشمش در اکثر سوپر مارکت ها و فروشگاه های زنجیره ای موجود است و به خاطر تنوع انگورها و نوع خشک کردن آنها در رنگ‌ها و اندازه‌های مختلفی وجود دارد. از انواع مختلف کشمش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کشمش طلایی یا تیزابی
کشمش آفتاب خشک یا کشمش پلویی
مویز

تاثیر کشمش در سلامت افراد

کشمش منبعی پایان ناپذیر از مواد مغذی است؛ این میوه‌ی خشک غنی از فیبر، آهن، کلسیم، پتاسیم و سایر مواد مغذی ضروری برای بدن است که سبب ایجاد انرژی در بدن شده کمک درخشندگی موها و پوست نیز می‌کند. یک چهارم فنجان کشمش حاوی مواد مغذی زیر است:

108 کالری انرژی
1 گرم پروتئین
29 گرم کربوهیدرات
1 گرم فیبر
21 گرم قند
کشمش بعلاوه منبع خوبی از آهن، پتاسیم، مس، ویتامین B6 و منگنز است. کشمش این پتانسیل را دارد یک میان‌وعده‌ی ساده و دردسترس باشد که در هر زمان از روز می‌توانید آن را میل کنید. البته از اضافه کردن آنها به کیک و شیرینی، انواع غذاها و سالاد هم نمیشود گذشت

فواید کشمش در سلامت و بهداشت دهان دندان

یکی از دغدغه هایی که در زندگی همه‌ی افراد مهم است، سلامت دهان و دندان‌ها است. با توجه به میزان مصرف تنقلات شیرین و مضری که روزانه توسط کودکان و سایر افراد مصرف می‌شود، مشکلات خرابی دندان‌ها بسیار زیاد شده است. مصرف مواد غذایی مفیدی مانند کشمش علاوه بر مواد مغذی فراوان، سلامت دهان و دندان را نیز به همراه دارد.

برخی از مواد مغذی گیاهی موجود در کشمش مانند اولئانولیک و لینوئیک اسید دارای خواص ضدباکتریایی هستند. طبق تحقیقات انجام شده این مواد می‌توانند باکتری‌های تشکیل‌دهنده‌ی پلاک در دهان ما را محدود کنند. این آنتی‌اکسیدان‌ها همچنین به حفظ سطح اسید سالم دهان کمک می‌کند و با جلوگیری از بیش از حد اسیدی شدن بزاق دهان، از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری میکند

چطور انگور برای تهیه کشمش خوب است

برای شروع بهتر است از انگورهای کوچک و بی دانه استفاده کنید.
هر چه قدر رنگ انگورها زرد و طلایی تر باشد به این سبب است که قند بیشتری دارند و کشمشی شیرین تر و خوشمزه تر خواهید داشت.
خوشه های انگور باید کاملا سالم، مرغوب و با کیفیت باشند.
از انتخاب خوشه های لهیده و خراب و کپک زده خودداری کنید.
در واقع انگور مناسب برای کشمش بهتر است نوع زرد و شیرین و بی هسته و کاملا سالم باشد.

روش تهیه کشمش

برای تبدیل انگور به کشمش، روش های مختلفی وجود دارد ولی بهترین و مفیدترین کشمش، انگوری است که به جای استفاده از مواد شیمیایی و گوگرد، در هوای آزاد و در معرض نور خورشید یا سایه خشک شده باشد. بهترین کشمش را به راحتی در خانه می توان تهیه کرد.

چنانچه در آب و هوای گرم و خشک منزل دارید فرصت تهیه کشمش خوشمزه را از خودتان نگیرید زیرا خشک شدن طبیعی انگور باعث ایجاد آنزیم هایی درون آن می شود که باعث به وجود آمدن کشمشی بسیار شیرین و خوشمزه خواهد شد.