بهداشتی بودن لواشک موضوع بسیار مهمی است و نمی توان از آن ساده گذشت. چرا که بسیاری از مصرف کنندگان لواشک، کودکان هستند و سلامت این قشر از جامعه اهمیت بالایی دارد. لواشک جزو خوراکی های پرطرفداری است که بزرگ و کوچک نمی شناسد و همه عاشق آن هستند. به همین دلیل است که والدین روی نکات بهداشتی و سلامت خوراکی هایی که فرزندشان استفاده می کنند بسیار ریز بین هستند. از طرفی سازمان های نظارتی نیز وجود دارد تا روند تولید کارخانه های تولید لواشک را نظارت کنند و آن ها را ملزم به رعایت استاندردهای لازم در این زمینه کنند. با تمام این سخت گیری ها و کنترل ها و نظارت ها، هستند کارخانه هایی که همچنان بدون رعایت پروتکل های بهداشتی، محصولاتی بی کیفیت و ناسالم را روانه بازار می کنند و سلامت افراد جامعه را به خطر می اندزند. بسیاری از کارخانه های تولیدی لواشک، از میوه های نامرغوب و خراب برای تولیدات خود استفاده می کنند. گاهی از آن ها نیز اصلا از میوه برای تولید لواشک استفاده نمی کنند!! بلکه با ترکیب چندین ماده اولیه و اضافه کردن رنگ های غیر مجاز و اسانس های طعم دهنده، محصول خود را روانه بازار می کنند تا سودهای کلان از این طریق به دست آورند. در این مقاله، آویشه قصد دارد شما را با استانداردهایی که لازم است طی مراحل تولید لواشک رعایت شود، آشنا کند. و همچنین ویژگی های یک لواشک بهداشتی و سالم را برایتان بگوید. پس تا انتهای این مقاله کاربردی همراه آویشه باشید.
ویژگی های لواشک استاندارد و بهداشتی
رعایت استاندارد در کلیه مراحل مختلف تولید لواشک
برای تولید لواشک، سه مرحله وجود دارد.
مرحله تهیه کردن میوه های اولیه.
مرحله پخت و تولید لواشک.
مرحله بسته بندی.
رعایت بهداشت و استانداردهای لازم در کلیه این سه مرحله حتما ضروری است. به علاوه در نظر داشته باشید که سلامت کلیه پرسنلی که در مراحل تولید لواشک نقش دارند نیز بر این موضوع اثرگذار است. پس لازم است هم کارخانه های تولید کننده لواشک که در سطح انبوه تولید، کار می کنند و هم تولیدکننده های لواشک خانگی که مراکز کوچکتری محسوب می شوند، همگی از استانداردهای لازم پیروی کنند.
لواشک با کیفیت و تازه دارای چه ویژگی هایی است؟
تشخیص لواشک با کیفیت و تازه از لواشک های نامرغوب کار دشواری نیست. کافیست هنگام خرید به نکاتی که در زیر اشاره کرده ایم دقت کنید تا بهترین ها و سالم ترین ها را خرید کنید.
- لواشک مرغوب و سالم دارای عطر، رنگ ، بو و طعمی کاملا طبیعی است.
- رنگ لواشک بایستی به رنگ طبیعی میوه های به کار رفته در تهیه آن باشد.
- لواشک باید دارای بو و مزه طبیعی باشد، یعنی بو و مزه ای همچون ترشیدگی، سوختگی یا کپک زدگی نداشته باشد.
- روکش و بسته بندی لواشک به صورت کامل و صحیح و دوطرفه انجام شده باشد و امکان انتقال آلودگی داخل آن نباشد.
- ضخامت لواشک در تمامی قسمت ها یکسان باشد و به صورت یکدست روی پلاستیک پهن شده باشد.
- لواشک تازه، نباید خشک و شکننده باشد و نباید با دست زدن به آن شروع به تکه تکه شدن کند. حالت لواشک تازه به گونه ای است که می توان با قیچی و یا دست آن را بُرش زد.
- هیچ گونه ماده اضافی نباید درون لواشک دیده شود. پس داخل لواشک نباید دم میوه، هسته، دانه، برگ، خاک و شن، کاه و سایر مواد اضافی مشاهده شود.
- داخل لواشک نباید اثری از آفت زنده (همچون شش پایان، کنه ها وکپک ها ) باشد.
- لواشک سالم کارخانه ای دارای مجوز بهداشت، پروانه تولید و سیب سلامت است.
- بسته بندی لواشک باید طوری باشد که فرآورده را در برابر رطوبت، آفت ها و عوامل فساد حفظ نماید. هر ورقه لواشک باید در یک بسته کوچک بسته بندی شود.
- روی بسته بندی لواشک های کارخانه ای باید نام و نوع کالا، نام و نشانی سازنده، شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، عبارت «ساخت ایران»، وزن خالص به گرم یا کیلوگرم، تاریخ تولید و انقضاء ، شماره سری ساخت و مواد به کار رفته نوشته شده باشد.
اگر قصد خرید لواشک خانگی با کیفیت را دارید بهتر است این کار را از مراکز معتبری که به آن ها اطمینان دارید انجام دهید. آویشه سال هاست که به عنوان تولید کننده معتبر لواشک در کشور فعالیت دارد و لواشک خانگی باکیفیت را به سراسر ایران ارسال می کند و مشتریان بیشماری از نقاط مختلف کشور دارد. رمز موفقیت آویشه، استفاده از میوه های تازه و با کیفیت در تولیدات خود است. مرکز فعالیت آویشه، شهر خوانسار اصفهان است و علاوه بر تولید لواشک انار، لواشک آلو، لواشک سیب، لواشک آلوچه و سایر طعم ها، و همچنین آلوبخارا و آلونمکی را هم به مشتریان خود عرضه می کند. شما هم می توانید این محصولات را به صورت آنلاین سفارش داده و در محل دریافت کنید.
لازم به ذکراست که در لواشک های خانگی آویشه، از هیچگونه مواد نگهدارنده، طعمدهنده و رنگ شیمیایی و میوههای خشک ضایعاتی استفاده نمیشود.
تفاوت لواشک خانگی و لواشک صنعتی چیست؟
اگر لواشک به صورت خانگی و بهداشتی تهیه شود، به این دلیل که نسبت به لواشک های صنعتی از نمک و شکر کمتری در تولیدات خود استفاده می کنند و اصلا از رنگ های غیرمجاز و مواد نگهدارنده و اسید استفاده نمی کنند، سالم تر هستند. ین نوع لواشک های خانگی که در واقع عصاره میوه ها هستند، تمامی خواص میوه را دارند و با توجه به میوه ای که در تولید آن استفاده شده است دارای ویتامین های مختلفی هستند که برای سلامت بدن مفید هستند. البته از لواشک برای درمان برخی بیماری ها همچون رفع مشکلات کبد و پاکسازی کبد و سلامت پوست، قلب و عروق و حتی لاغری هم استفاده می شود. پس اگر از لواشک های بهداشتی در حد اعتدال استفاده شود، برای سلامت مفید هستند.
لواشک و ترشک هایی که به روش مجاز، بهداشتی و تحت نظارت سازمانهای مربوطه تولید میشوند، از میوههای باکیفیت و سالم و همچنین از ترکیبات دیگر مثل نمک در حد مجاز استفاده میکنند. در این مراکز تولیدی، کلیه پرسنل از لحاظ سلامتی و نداشتن بیماری های ویروسی چک می شوند. بهداشت محیط کار، ظروف مورد استفاده در مراحل تولید و نیز نحوه بسته بندی بررسی می شود و کلیه موارد زیر نظارت های بهداشتی و کنترل کیفی بررسی می شود. بنابراین محصولات تولیدی این مراکز تولیدی به لحاظ بهداشتی سالم هستند و لواشک تولیدی به عنوان یک میان وعده عالی برای کودکان و بزرگسالان محسوب می شود. توصیه ما به شما عزیزان استفاده از محصولات طبیعی است. شما می توانید لواشک های خانگی و باکیفیت آویشه در طعم های مختلف را به صورت کیلویی سفارش داده و در محل دریافت نمایید